Nagyvilág

Halálos játékot játszottak amerikai gyerekek: hatéves kisfiút lőtte agyon hároméves öccsét

Rablósat játszottak az apuka illegálisan tartott pisztolyával, amit a hűtő tetején ege pizsamában rejtett el. A kisfiú életét nem tudták megmenteni a kórházban.

A rendőrség őrizetbe vette a fiúk apját, a 25 éves Michael Santiagót, akit gyermekek veszélyeztetésével gyanúsítanak, és 75 ezer dolláros óvadékot szabtak ki rá.

A hatóságok szerint a férfi illegálisan szerezte a fegyvert, és azt, illetve annak rejtekhelyét megmutatta a nagyobbik fiúnak is. A férfi állítólag azért érezte szükségét a fegyver beszerzésének, mert korábban egy bűnbanda tagja volt, és terhelő vallomást tett egy másik bandatagra egy gyilkossági ügyben, ezért tartott a megtorlástól.

Chicagóban történik a legtöbb gyilkosság az Egyesült Államok nagyvárosai közül: idén október elejéig 370, a tavalyi év azonos időszakában 306 embert öltek meg a városban. A lövöldözések száma szintén magas és növekszik, idén 1870 incidens történt eddig.

A chicagói rendőrség szerint az illegális fegyvertartás okolható az erőszakért, és Garry McCarthy rendőrfőnök azt hangoztatja, hogy minden más városnál több – idén 5500 – törvénytelen lőfegyvert foglaltak le a hatóságok. A városi képviselőtestület egyes tagjai ugyanakkor McCarthy lemondását sürgetik, amiért nem sikerült gátat szabnia az erőszakhullámnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik