Nagyvilág

Kerítést építene a Német Rendőrszakszervezet elnöke is

Merkel szerint a határzár csak látszatintézkedés, és még nagyobb lenne az elégedetlenség, ha kiderülne, hogy nem hatásos.

Kerítést kellene építeni Németország határára, mert veszélybe került a közrend Németországban – ezt a második legnagyobb németországi rendőrszakszervezet elnöke mondta a Welt am Sonntagnak. Rainer Wendt szerint az ország belbiztonsága veszélyben forog, „társadalmi nyugtalanság kitörése előtt állunk”, ezért Angela Merkelnek meg kellene húznia a vészféket – jelentette ki a szakszervezeti elnök.

Angela Merkel ugyanakkor nem akar kerítést, szerinte az nem tartóztatja fel, legfeljebb más utakra tereli a menedékkérőket. A határzárat látszatmegoldásnak nevezte, amelyről hamar kiderülne, hogy nem működik, így csak tovább erősödne a társadalmi elégedetlenség.

Az Angela Merkel vezette konzervatív CDU-ban és bajor testvérpártjában, a CSU-ban erősödik az ellenállás a kormány menekültpolitikájával szemben. A CDU-CSU parlamenti frakciójának belügyi szakpolitikusai indítványt készítenek elő a következő frakcióülésre arról, hogy tegyék kötelezővé mindazon menedékkérők visszafordítását a határon, akik nyilvánvalóan nem szorulnak a német állam védelmére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik