Nagyvilág

Mégsem engedélyezik az ecstasyt egy holland zenei fesztiválon

Öt tablettáig nem büntetnek. A döntés nyilván sokaknál kicsapta a biztosítékot, arra figyelmeztetnek, hogy veszélyes szerek jelentek meg.

A brit NME zenei magazin arról írt a héten, hogy nem büntetik meg azokat, akiknél legfeljebb öt ecstasy-tablettát találnak a holland Amsterdam Dance Event fesztiválon, melyen egyebek mellett David Guetta, Tiesto és Paul Oakenfold is fellép. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem egészen felel meg a valóságnak – az írás már eltűnt az NME internetes oldaláról.

A 24.hu-val az amszterdami városvezetés közölte: az NME értesülései nem voltak helytállóak, a buli szervezőinek nincs hatáskörük arra, hogy bármilyen döntést hozzanak a kábítószer-fogyasztás szabályozásával kapcsolatban. Figyelmeztettek: az Amszterdamban érvényes szabályozás szerint akinél kábítószert találnak a rendezvényeken, attól a drogot elveszik, kitiltják a rendezvény területéről, az ügyészség pedig vádat emelhet ellene.

Hozzátették: a rendezvény ideje alatt a városvezetés, a rendőrség, az ügyészség és az egészségügyi szolgáltatók kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a résztvevőket tájékoztassák a droghasználat veszélyeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik