Nagyvilág

A korábbi német tulajdonos szerint is Vajnáé a TV2

Yvonne Dederick és Simon Zsolt a ProSiebenSat1 hiteléből vette meg a csatornát, ezért a németeknek elvileg tudnia kell, hogy mi történt.

A német ProSiebenSat1 csoport szerint Andy Vajna a TV2 tulajdonosa – tudta meg a Faktor. A német cég álláspontja azért fontos a portál szerint, mert Yvonne Dederick és Simon Zsolt tulajdonosi hitelből vették meg a csatornát, amit a német cég adott nekik, ezért a ProSiebenSat1 jóváhagyása nélkül nem adhatták tovább bárkinek a céget. Azt is tudni vélik, hogy Vajna cégvásárlását a németek támogatták. A ProSiebenSat1 azonban szűkszavú volt, azt mondták: mivel az ügylet harmadik felet érint, nem kívánják kommentálni a híreket.

Miután csütörtökön Andy Vajna sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megszerezte a kereskedelmi tévét, egy Simicska Lajos köreihez köthető cég jelezte: ő a TV2 tulajdonosa, az ügyvezetők megkérdezése nélkül adták el a csatornát Andy Vajnának, így a szerződés semmisnek tekinthető.

A helyzet a TV2 üzleti partnereinek és munkatársainak is kellemetlen lehet. Ha elhúzódik a jogvita, több hirdető kihátrálhat a TV2 mögül, a munkatársak pedig abban sem lehetnek biztosak, hogy ki fogja kifizetni munkabérüket – írja a Faktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik