Nagyvilág

Alienként támadt fel az ebola a skót nővérben

ebola (ebola, )
ebola (ebola, )
Egy skót ápolónő életéért kell most aggódni, aki felgyógyult az ebolából, de a vírus feltámadt a szervezetében. Félő, hogy nem fogja túlélni, kritikus az állapota.

Pauline Cafferkey állapota egyre rosszabb. A 39 éves skót ápolónő még önkéntesként járt az ebola sújtotta Sierra Leonében, ahol elkapta a vírust. Egyhónapos karantén és kezelések vártak rá otthon, végül gyógyultnak nyilvánították. A múlt héten azonban ismét kórházba kellett vonulnia, és mint kiderült, még mindig jelen van a szervezetében a vírus – írja a BBC.

A nőt jelenleg a Royal Free Hospital nevű kórházban ápolják, annak is az elkülönítő részlegében. A közleményük szerint kritikus az ápolónő állapota. A családja amúgy a glasgow-i orvos kollégákat okolja azzal, hogy nem vették észre a tüneteket Cafferkey-n, akire csak annyit mondtak, biztos beteg, menjen haza.

Most azt próbálják kideríteni az orvosok, az immunrendszere hogyhogy nem győzte le teljesen az ebolát, hol élhette túl a szervezetében a vírus. Abban is reménykednek, hogy az ebola ellen kifejlesztett új gyógyszerek segíthetnek a nővéren. Arról nem szól a hír, hogy a nővel érintkezett emberek – köztük iskolások és David Cameron kormányfő neje – karanténba kerülhetnek-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik