To go with AFP story by Jonas Mercier 
Workers work at suspended highway sector next to Sibiu city, 300 km northwest from Bucharest, on November 19, 2012. Joining the European Union has unlocked billions in aid for Romania, among the continent's poorest countries, but five years on, the city of Brasov is still waiting for a new EU-funded highway seen as vital for its ambitions to become a business hub in the Carpathians.  AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
Külföld

El kell bontani és újra kell építeni az erdélyi autópályát

24.hu
24.hu

2015. 10. 13. 15:13

A kivitelező szerint nem az ő felelősségük, hogy reped az aszfalt, mert az elnökválasztás miatt a határidőnél hamarabb megnyittatták velük.

Teljesen el kell bontani és újra kell építeni a dél-erdélyi autópálya egy tavaly novemberben átadott szakaszát – tudta meg a Romania Libera napilap egy általa megszerzett szakértői jelentésből. A dokumentumot a román autópálya-társaság szakértői készítették, miután szeptember elején le kellett zárni a Nagyszeben és Szászváros közti autópálya egy 12 kilométeres szakaszát.

A szakértők megállapították, hogy 8-10 méteres mélységben víz szivárog az autópálya alá, ez okozza a felszínen megjelenő repedéseket. A burkolat és az alapozás teljes elbontását, majd a vízelvezetés utáni újraépítését javasolták.

Egy korábbi szakértői jelentés a kivitelezőt tette felelőssé a kialakult helyzetért. Megállapították, hogy az olasz Impregilo Salini nem a kivitelezési technológiának megfelelően járt el és nem megfelelő minőségű anyagokat használt. A kivitelező viszont úgy tekinti, hogy mentesült a felelősség alól, mert az autópálya-társaság kérésére korábban, két nappal az elnökválasztás előtt meg kellett nyitni az érintett szakaszt.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.