Nagyvilág

Orosz légi csapásnak hitte a videójátékot a műsorvezető

wolfenstein02 (technet, játék, videojáték, videójáték, wolfenstein, náci, játékos, gamer, letöltés, ingyenes, )
wolfenstein02 (technet, játék, videojáték, videójáték, wolfenstein, náci, játékos, gamer, letöltés, ingyenes, )
Ahmed Mússza Egyiptom válasza az összeesküvés-elméleteket szajkózó hazai műsorvezetőkre. Az orosz légierő dominanciáját akarta egy videójátékkal bizonyítani.

Az év egyik legszebb lyukrafutását hajtotta végre az ellentmondásos egyiptomi műsorvezető, Ahmed Mússza – írja a Washington Post. Mússza legendás arról, hogy szaniszlóferenci magasságokba emelkedve magyarázza meg a hírek hátterét.

Épp a szíriai orosz légicsapásokat magasztalta műsorában, amihez hosszan mutatott be egy éjjelinek tűnő felvételt, amin terepjárókat lőnek ki géppuskával, valószínűleg egy helikopterből. Az igazság persze más: egy öt éve a YouTube-ra feltöltött videójáték-részletet vágtak be a Szada el Balad csatornán lenyomott riportba.

Derék és pontos oroszok

Mússza amúgy a kelet-európai szélsőjobb kedvenc összeesküvés-elméleteit mondja: hogy az oroszok nem játszadoznak Szíriában, mint az amerikaiak, akik voltaképp pénzelik és felfegyverzik az Iszlám Államot.

Az Egyptian Streets (Egyiptomi Utcák) blog buktatta le Mússza csúsztatását: a felvétel az Apache Air Assault játékból való, amit amúgy egy orosz cég, a Gaijin Entertainment dobott piacra 2010-ben. Músszát ez nem zavarta, így áradozott:

Látták ezt a precíziót? Ezek a terroristák és milíciák és tankok, ahogy láthatják. Ezek a Daesh [Iszlám Állam] harcosai, és van pár fegyverük is. És nézzék, itt egy autó, de pillanatokkal később már nincs sehol.

Músszát persze elkezdték cikizni, a kedvencünk az alábbi műremek, amiben a szerző szerint Mússza épp a kairói közlekedési helyzetről számol be:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik