Nagyvilág

Egy év börtönt is kaphat egy szaúdi nő, mert lefilmezte a cselédet zaklató férjét

Titokban készített felvétel egy szaúd-arábiai nő férjéről, ahogy a konyhában a cselédet molesztálja (vagy, ahogy az arab újságok fogalmaztak, „flörtöl vele”), majd a videót a közösségi oldalakon osztotta meg, azzal a szöveggel, hogy „a legkisebb büntetés ennek a férjnek, hogy meg legyen szégyenítve”. A felvétel viharsebesen terjedt el a szaúdiak között, és nagy vitát robbantott ki.

Voltak, akik szerint semmi szükség nem volt arra, hogy magánéleti problémáikat a nyilvánosság elé tárják, de az Emirates24/7 híroldal cikke szerint az emberek többsége támogatta a feleség döntését, hogy a nyilvánosság elé tárta, hogy „férje megcsalta”. A helyi jogszabályok azonban valami egészen meglepőt tartogatnak a feleség számára.

Egy ismert szaúdi ügyvéd, Majid Qaroob a Sada című szaúd-arábiai lapnak elmondta: a felvét miatt a nő akár egy évig tartó börtönbüntetést kaphat, és ezen felül még félmillió ríjálos (36,6 millió forint) pénzbüntetését kifizetésére is ítélhetik az információs technológiával kapcsolatos törvények megsértése miatt. „A jogszabály súlyos büntetéseket helyez kilátásba mindenkinek, aki kamerás mobiltelefonokat vagy más eszközöket használ mások lefényképezésére és becsületük megsértésére” – mondta el az ügyvéd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik