Nagyvilág

A náci Németország még egy tábla csokiból is bombát akart faragni, hogy megölhesse a brit vezetőket

A Harmadik Birodalom mérnökei minden, kezük ügyébe kerülő hétköznapi tárgyat bombává akartak alakítani.

A bizarr ötleteik közt szerepelt a gyilkos fémtermosz, óra, egy darab szén, torokfertőtlenítő tabletta, motorolajos doboz, csajka, de még egy tábla csokoládé is, amit Winston Churchill likvidálására akartak bevetni.

Az angol kémelhárítás, az MI5 természetesen minden egyes próbálkozást leszerelt, de az eredményeket csinos formában is meg akarták örökíteni. A B1C névre keresztelt csapatnak azonban csak három tagja volt: a vezető, Victor Rothschild, a neves bankárcsalád leszármazottja, titkárnője és későbbi felesége, Teresa Georgina Mayor és egy magánnyomozó, Donald Fish, rajzolni pedig egyikük sem tudott igazán. Fish ezért megkérte a fiát, Laurence-t, aki a háború előtt a reklámiparban dolgozott, hogy segítsen nekik ebben.

Laurence művei több, mint hat évtizedre eltűntek, de idén nyáron Victoria Rothschild Gray a család egyik házában megtalált belőlük huszonötöt, változó (A1-A4) méretekben. A legjobbakat most bemutatjuk.

A hagyományos angol étellel, a bangers and mash-sel (kolbász és püré), és némi robbanóanyaggal megtöltött csajka

_85825859_messtin2

Ebben az esetben a humorukat sem vesztették el a németek, hiszen a banger durranót is jelent, abból pedig bizonyára nem lett volna hiány.

A vízben megnövő szárított borsók felnyomták volna a lebegő dugót a rögzítetthez, zárva az áramkört, így elindult volna a robbanás.

fMh1Ze0

A duplafenekű olajoskanna, amelyben némi olaj is volt, de ez valószínűleg csak segítette a reakciót.

bOVhCmd

A tábla csoki utolsó kockáit letörve indult volna a hét másodperces visszaszámlálás – ezzel magát Winston Churchillt szerették volna eltenni láb alól.

Hm9coKC

A műanyag üvegű, percmutató nélküli zsebóra valószínűleg senkinek sem tűnt volna fel, főleg, ha egy csavar áll ki belőle.

0Ld1WNC

Duplafenekű termosz

lp80Tcw

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik