Nagyvilág

160 ezer patkányt ölt meg egy év alatt Banglades patkányfogókirálya

Egy év alatt egészen pontosan 161 220 patkányt pusztított el egy bangladesi földműves, akit ennek elismeréseképpen “a patkányfogók királyává” nyilvánítottak. Jutalomképpen a hatóságok 20 ezer taka (71 ezer forint) pénzjutalomban részesítették Abdul Khaleq Mirbohort egy csütörtöki dakkai ünnepségen. Banglades legeredményesebb patkányvadásza elmondta, hogy 1996 óta irtja a patkányokat, örömét leli a megölésükben, mert mezőgazdasági kártevőként és betegségek hordozójaként az egész ország ellenségének tartja őket.

Mirbohor szenvedélyes patkányölő, semmi sem szerez neki nagyobb örömöt, mint a gabonafelzabáló rágcsálók elpusztítása – dicsérte a “patkányfogók királyát” Abul Kalam Azad, a bangladesi növényvédelmi hatóság vezetője.

Van, aki a patkányölés megszállottjának tartja a férfit. Mirbohor mindazonáltal nem teljesen egyedül pusztított el több mint 160 ezer rágcsálót, hanem több, főleg női segítővel, akik a rizsföldeken és a búzamezőkön segítettek neki a kártevők felkutatásában.

A dakkai kormány egy éve hirdette meg a szokatlan patkányölőversenyt, hogy ily módon is felvegye a harcot az oly sok kárt okozó rágcsálókkal. A résztvevőknek a patkányok levágott farkának beküldésével kellett bizonyítaniuk a rágcsálók elfogását. A verseny eredményeként közel 13 millió patkánytól sikerült megszabadulni.

A mezőgazdasági minisztérium becslése szerint évente 2 millió tonna élelmiszert falnak fel patkányok a dél-ázsiai országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik