Nagyvilág

Putyin hokizott a 63. születésnapján

Az orosz elnök a fekete-tengeri üdülővárosában, Szocsiban engedett kedvenc szenvedélyének.

A tavalyi téli olimpiára épült arénában Putyin csapata 15:10-re verte meg az ellenfelet, az elnök maga hét gólt lőtt.

Szolid ünneplés következik

Az elnök csapatát erősítette védelmi minisztere, Szergej Sojgu és az amerikai profi jéghokiliga, az NHL több volt orosz sztárja, köztük Vjacseszlav Fetyiszov és Pavel Bure. A rivális csapat főleg Putyin régi barátaiból, köztük az ország leggazdagabb üzletembereiből állt.

Sok más rendezvényhez hasonlóan a szerdai jégkorong-mérkőzés is arra volt hivatott, hogy Vlagyimir Putyint életerősnek és diadalmasnak mutassa, azt sugallja, hogy ő a megfelelő ember az ország vezetésére – írta a Reuters brit hírügynökség.

Europress
Europress

“Aki cselekszik és győzelemre tör, az győzni is fog” – jelentette ki tévéfelvételek tanúsága szerint a nemzeti színű jéghoki-formaruhát viselő Putyin a lelátón lelkendező nézők és játékostársai előtt.

Az elnök szóvivője azt mondta, hogy Putyin a meccs után “szolid ünneplést” tart a többi játékossal, majd valószínűleg barátaival és szeretteivel tölti az estét.

A legjobb barátom

Egy új, Putyint szuperhősként ünneplő dalt, amelyet A legjobb barátom címmel két jól ismert orosz rapper szerzett az elnök születésnapjára, és a hozzátartozó videoklipet, amelyet a moszkvai Vörös téren forgattak, egy nap alatt több mint 700 ezerszer töltöttek le az orosz vezető rajongói az internetről.

Moszkvában egy rajongói klub kiállítást rendezett Putyint különböző valós és képzeletbeli figurák szerepében, így például Nagy Sándorként, Julius Caesarként, Bismarckként, Gandhiként, Robin Hoodként, Che Gueveraként, Télapóként, Batmanként, Jupiterként vagy Buddhaként ábrázoló portrékból.

A csecsen fővárosban, Groznijban a születésnapot egy labdarúgómeccsel ünnepelték, amelyre egykori jeles olasz focistákat hívtak meg, emelendő az esemény fényét. A szervezők egy, az egész pályát lefedő molinón kívántak boldog születésnapot Putyinnak.

Belgrádban egy oroszbarát párt egy orosz nemzeti színekben pompázó, 14 kilós tortát osztott szét a járókelők között a jeles nap alkalmából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik