Nagyvilág

A kínai elnök határozott nemet mondott Zuckerbergnek

A Facebook atyjának felesége, a kínai felmenőkkel rendelkező Priscilla terhes, Mark Zuckerberg pedig úgy gondolta, szerez egy jó pontot a kínai elnöknél.

Mark Zuckerberg és első gyermeküket váró felesége, Priscilla a Fehér Házba, a kínai elnökkel közös vacsorára igyekeztek még szeptember végén, amikor elkészült róluk az első olyan fotó, amin látható a feleség gömbölyödő hasa.

Mark Zuckerberg, Chairman and CEO of Facebook and his wife, Priscilla Chan, arrive for a State Dinner hosted by US President Barack Obama for Chinese President Xi Jinping at the White House in Washington, DC, September 25, 2015. AFP PHOTO / MOLLY RILEY
Mark Zuckerberg és Priscilla Chan

A vacsora egyik érdekes mozzanatára csak most derült fény, Zuckerberg megkérte Hszi Csing-ping kínai elnököt, hogy adjon nevet születendő gyermekének, de az elnök ezt határozottan visszautasította.

Zuckerberg értetlenül fogadta a dolgot, sokan hallatlan durvaságot és illetlenséget kiáltottak rögtön, azonban az elnök szóvivője azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy szó sincs ilyesmiről, egyszerűen csak túl nagy felelősség lenne a névadás a világ egyik legnagyobb hatalmú vezetőjének.

Ha már itt lenne a beígért „nem tetszik” gomb…

(New York Post, Page Six)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik