Nagyvilág

Rengeteg pénzt gyűjtöttek, hogy újra lábra álljon az oregoni hős

Még mindig a kórházban gyógyul az a veterán katona, aki ellenállt az oregoni lövöldözőnek. A gyilkos kilenc emberrel végzett, majd lelőtte magát egy főiskolán az Egyesült Államokban. A 30 éves Chris Mintz öt lövést kapott, miközben hősiesen a tűzvonalba ugrott és igyekezett megmenteni osztálytársait.

Mintz elnöki kitüntetéséért petíció indult a Fehér Ház honlapján, a családja pedig adományszámlát nyitott neki a GoFundMe-n, hogy fedezni tudják a kezelése költségeit. Az emberek eddig 675 ezer dollárt (azaz majdnem 200 millió forintot) gyűjtöttek össze a javára. Közben egy videót is közzé tettek a világhálón, amelyen a hős megköszöni az emberek támogatását.

Mintz miután hallotta a lövéseket nem menekült el, helyette úgy döntött, hogy szembeszegül a támadóval – mondta a hős unokatestvére a WFMY-TV-nek.

A veterán katona azt tanácsolta az osztályteremben tartózkodóknak, hogy nyugodjanak meg, majd az ajtóhoz sietett, ahol megjelent a támadó, Chris Harper Mercer. Neki is ugyanezt mondta, de a lövöldöző nem tágított.

Mintz próbálta megakadályozni, hogy a fegyveres bejusson a terembe, ekkor a férfi háromszor rálőtt. Chris a földre zuhant és közölte Mercerrel, hogy aznap van a fia születésnapja, erre kapott még két lövést. Jelenleg összesen hét lőtt sebbel kezelik a kórházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik