Nagyvilág

Oregoni lövöldözés: egy hős megpróbálta megállítani a gyilkost

A katonaságtól leszerelt Chris Mintz öt lövést kapott, amikor diáktársát védte az oregoni lövöldözőtől.

A hős diák, a harmincéves Chris Mintz rátámadt az oregoni gyilkosra, Chris Harper Mercerre, amellyel a diáktársait akarta védeni, mondta el a veterán katona családtagja.

Unokatestvére Derek Bourgeois szerint Chris Mintzt a mészárlás után öt lövéssel vitték kórházba.

Egyszerűen lehetetlen volt, hogy csak úgy álljon ott, és nézze, ahogy ilyen szörnyűség történik

– mondta a Bourgeois.

Mint azt a DailyMailnek elmondta egy életfontosságú szervet sem ért találat, így arra számítanak, hogy miután ellátják a sebesüléseit teljesen felépülhet. Más családtagok szerint mindkét lába eltört, így újra kell majd tanulnia járni.

Bourgeois és Mintz együtt csatlakoztak a hadsereghez. Leszerelésük után Mintz ketrecharcos is volt, miközben a YMCA-nél is dolgozott. Korábban pedig még egy közösségi főiskolára is beiratkozott, hogy fitneszedző lehessen.

Facebook
Facebook

Mint azt megírtuk Chris Harper Mercer csütörtökön több embert megölt, illetve megsebesített az Oregon állambeli Roseburgben az Umpqua Városi Főiskolán, mielőtt vele is végeztek volna a rendőrök. A fegyveres támadásnak kilencen áldozata van, a tizedik a támadó, aki tűzharcba keveredett a rendőrökkel, és életét vesztette.

A 26 éves brit származású Chris Harper Mercer egy ismerkedési oldalnak adott leírása szerint konzervatív republikánus, nem vallásos és a szüleivel él. A The Daily Beast című online magazin úgy értesült, hogy Harper Mercer internetes bejegyzéseiben megvetését fejezte ki az intézményes vallással szemben és az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) terrorszervezet szimpatizánsának mutatkozott.

A vallásos motivációt egy szemtanú állításai is alátámaszthatják: egy 18 éves diáklány, Kortney Moore a Roseburg News-Review című helyi lapnak elmondta, hogy a támadó belőtt a tanterembe, majd padlóra fektetett mindenkit. Ezután felszólította az embereket, hogy álljanak fel, és mondják meg, milyen vallásúak.

A Daily Mail szerint egy kereszténynél azt mondta:

Jó, ebben a másodpercben találkoztok Istennel.

A The New York Times egy forrása szerint a férfi nagyon mérges embernek tűnt, aki tele van gyűlölettel.

Chris Harper Mercer édesapja, Ian Harper Mercer is megszólalt, és elmondta, hogy ő éppúgy ledöbbent a történtektől, mint bárki más.

 

A megtalált profilján arról is írt, hogy mennyire nagyra tartja Vester Flanagant, a roanoke-i lövöldözőt, aki élő adásban ölt meg egy operatőrt és egy riportert:

Úgy tűnik, minél több embert öl meg valaki, annál inkább reflektorfénybe kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik