Nagyvilág

Menekültek tízezreire készül Bosznia

Azzal trükköztek eddig a szír menekültek, hogy turistavízumot állíttattak ki az Emírségekben, így legálisan repülhettek Szarajevóba.

Akár 100 ezer migráns is érkezhet Bosznia-Hercegovinába, ha az Európai Unió lezárja a határait – jelentette ki Sifet Podžić, a boszniai parlament védelmi és biztonsági bizottságának elnöke csütörtökön a Nezavisne Novine boszniai lap szerint. Hozzátette, a hatóságok készen állnak arra, hogy a migránsválság boszniai kihívásaira reagáljanak, probléma adódhat viszont, ha óriási tömegek érkeznek egyszerre.

A migránsválságról Izet Nizam, a védelmi minisztérium külföldiekért felelős irodájának igazgatóhelyettese kijelentette, hogy egyelőre megtiltották az idegenforgalmi utalványok kiadását a napokban történt visszaélések miatt. Kedden tíz szíriai állampolgár érkezett a boszniai fővárosba az Isztambul-Szarajevó légijárattal. A szírek érvényes turistavízummal rendelkeztek, amiket az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban, a boszniai követségen állították ki egy szarajevói hotel érvényes idegenforgalmi utalványai alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik