Nagyvilág

Sok a halott az amerikai főiskolai lövöldözésben

Riasztást kaptak az oregoni rendőrök az Egyesült Államokban helyi idő szerint délelőtt 10:40-kor, miszerint lövöldözés történt az Umpqua Community College nevű főiskola campusán – írja az NBC. Egyelőre nem tudni, ki és miért lőtt meg kit vagy kiket, cikkünket frissítjük a részletekkel.

A CNN szerint 10 halottja és 20 sebesültje van a támadásnak, más források 15 halottról is szólnak. A Los Angeles Times szerint 11 embert vittek kórházba, közülük ketten meghaltak. Az már hivatalos információ, hogy a támadót is elfogták a rendőrök, csak az nem világos, megsérült-e ő is. A lövöldözés a helyi média szerint a Snyder Hall nevű épületben történt. Sok diák elbarikádozta magát a tantermekben, némelyikük még ott van.

Az NR Today helyi lap már szemtanúkat is megszólaltatott. Dennis O”Neill, a főiskola alapítványának vezetője is hallotta a lövéseket, bezárta az ajtókat, hogy biztonságba helyezze a hallgatókat és ő is csak annyit hallott, hogy vannak áldozatok.  Jared Norman, aki ápolónak tanul szintén hallotta a lövéseket és aztán azt látta, hogy mindenki rohan. Ő ötvenedmagával egy büfében ragadt. Bent is ragadtak és félnek. Egy riporter “színtiszta káosz”-ként írta le a helyszínt.

A Huffington Post elég gyászos kontextusba helyezte a történteket: számításuk szerint ez az idei 45. idei iskolai lövöldözés az Amerikai Egyesült Államokban.

Umpqua az állam közepén fekvő 22 ezres Roseburg város mellett fekszik, a főiskolára 3300 nappali és 16 000 levelező tagozatos hallgató jár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik