Nagyvilág

Ismét lecsaptak az oroszok Szíriában

Szaúd-Arábia az orosz hadműveletek azonnali beszüntetését követeli.

A Szíriában zajló orosz légicsapások azonnali beszüntetését követelte Szaúd-Arábia ENSZ-nagykövete a világszervezet közgyűlése előtt, hangsúlyozva, hogy az oroszok által támadott területeken nincs is jelen az Iszlám Állam. Abdalla al-Muallimi hazája nevében mély aggodalmát fejezte ki a hadműveletekkel kapcsolatban, kifejtve, hogy azok számos ártatlan áldozatot követelnek.

Kijelentette, hogy azok az országok, amelyek „állításuk szerint az utóbbi időben csatlakoztak az Iszlám Állam terrorizmusa elleni harchoz, nem tehetik meg, hogy ezzel egyszerre a szíriai rezsim terrorizmusát támogatják”.

Eközben csütörtökön újabb légicsapásokat mértek az Aszad ellen harcoló felkelők állásaira az orosz légierő gépei – jelentette a libanoni al-Majadín televízió. A csatorna, mely egyébként jellemzően az Aszad-rezsim pártján áll, közölte, hogy az orosz gépek legalább harminc légitámadást hajtottak végre, de van köztük olyan terület is, melyet az al-Kaida terrorszervezet szíriai szárnyához, az an-Nuszra fronthoz kötődő szövetség ellenőriz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik