Nagyvilág

A fél utcát elnyelte a gigantikus víznyelő

A kis mélyedésből egyetlen este alatt hatalmas kráter lett.

„Pontosan egy hete tűnt fel az utca közepén a mélyedés. Még gondolkodtam is, hogy jelenteni kéne a városvezetésnek” – idézi a Sun című brit bulvárlap Maria Ellwoodot, azt az 53 éves nőt, akinek magyar származású édesapját valószínűleg otthonba kell majd költöztetni a víznyelő miatt.

Maria a lapnak elárulta, a kráter egyetlen este alatt keletkezett. „Nem volt különösebb hangja. A lakóknak az lett gyanús, hogy reggel egyik lakásban se volt villany, se áram” – mondja a nő, majd hozzáteszi 80 éves, vak édesapjának a víznyelő miatt valószínűleg otthonba kell költöznie.

Kép forrása: Hertfordshire Fire Control
Kép forrása: Hertfordshire Fire Control

Mint kiderült, Frank Kalcozi, aki 1956-ban Magyarországról menekülve telepedett le Nagy-Britanniában, felesége halála után költözött a csendes, félreeső utcácskába. „Tíz éve lakik itt, és már megtanulta, mi hol van. Most, hogy itt ez a kráter, valószínűleg otthonba kell majd mennie, mert nem tud majd biztonságosan közlekedni.”

Nagy-Britanniában egyébként nem ez az első ilyen hatalmas víznyelő:  augusztusban Manchesterben jött létre egy több mint 12 méter mély kráter.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik