Nagyvilág

Japán nem akar menekülteket

abe (Array)
abe (Array)
Inkább a lakosság fogyásának más módját találná meg Japán ahelyett, hogy menekülteket fogadjon be - mondta a miniszterelnök az ENSZ-ben.

Előbb a saját elöregedő lakosságával és csökkenő születésszámával szeretne valamit tenni Japán, azután kitárni a kaput a menedékkérők előtt – idézi a Fox News Abe Sinzó japán kormányfőt, aki az ENSZ közgyűlésében beszélt erről kedden.

Mindezek mellett Japán is masszív összegekkel járul hozzá a jövőben a menekültkrízisben, 1,5 milliárd dollárt áldoznak erre.

Abe szerint ez a csomag is bizonyítja, hogy Japánnak inkább a menekültek életfeltételeinek javításán kell dolgoznia Szíriához közel.

A japán igazságügyi minisztérium adatai szerint tavaly rekordszámú, 5000 menedékkérelem érkezett be hozzájuk, amiből 11-et fogadtak csak be. Márpedig a zöme ázsiaiaktól jött, olyanoktól, akik már ott élnek egy ideje.

A 126 milliós japánság amúgy drasztikusan fogy az elöregedés és az alacsony népszaporulat miatt. Abe célja, hogy 50 év múlva 100 millió főben stabilizálja a lakosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik