Nagyvilág

Die Presse: Orbán “sajnos ezt jól csinálja”

szökőmásodperc-2 (Array)
szökőmásodperc-2 (Array)

Orbán Viktor arra használja a menekültválságot, hogy a tekintélyelvű európai jobboldal vezéralakjává váljon, és “sajnos ezt jól csinálja” – olvasható a Die Presse című osztrák lap szerdai számának kommentárjában. Európának hosszú idő után újra van vezető személyisége, történelmi küldetéssel rendelkező ideológusa – írja a szerző és hozzáteszi: egy olyan valaki, akit a napi politikán túlmutató magasabb cél vezet, és aki taktikailag átgondolja cselekedeteit annak érdekében, hogy elérje a célját.

A szerző szerint azonban a liberálisok szemében ez a vezető nem közülük való, nem támogatja a szabadságot és az emberi jogokat, hanem a másik oldalon áll.

Orbán stratégiailag dörzsölt, retorikailag jó, cselekvésben rendíthetetlen és tartalmilag konzekvens

– írja a kommentár szerzője, aki szerint a miniszterelnök a magyar határoknál távolabb tekintve gondolkodik, és ez különbözteti meg azoktól, akiknek jelenleg szavuk van Európában.  A szerző kiemeli: gazdaságilag Magyarország nem játszik nagy szerepet, kulturálisan inkább bezárkózó, csak a menekültválság következtében került taktikailag és ideológiailag a figyelem központjába. A cikkíró úgy véli, Orbán véget akar vetni a liberális Európának, és sokan vannak, akik ebben segíteni akarnak neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik