Nagyvilág

Három és fél évet kapott a brit nő, aki leszúrt egy pedofilt

Sarah Sands rá akart ijeszteni idős szomszédjára, hogy vallja be két kiskorú fiú megrontását, de amikor a férfi gúnyosan kiröhögte, elvesztette az önuralmát.

Három és fél év börtönre ítélték azt a brit nőt, aki leszúrta a szomszédjában lakó idős férfit, amikor megtudta róla, hogy többször volt börtönben kiskorú fiúk szexuális zaklatása miatt. A 77 éves pedofilt nyolc késszúrással ölte meg a 32 éves Sarah Sands.

Az áldozatnak, Michael Pleastednek korábban 24 ügye volt kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélések miatt, a leghosszabb letöltött börtönbüntetése hat év volt.

Sands a tárgyaláson elmondta: nem akarta bántani Pleastedet, csak azt akarta, hogy ismerje be bűnösségét egy épp zajló ügyében, hogy az idős férfi két kiskorú áldozatának ne kelljen bírósági procedúrán átesniük. A nő azt mondta, hogy erre Pleasted gúnyosan kiröhögte és azt mondta, hogy a kisfiúk hazugok és tönkre akarják tenni az életét. Sands ezután vesztette el az önuralmát és szúrta agyon a férfit a nála lévő késsel.

A bíró figyelembe vette, hogy Sands egyedülálló anya, és azt is, hogy tette után azonnal feladta magát a rendőrségen, nem vitatta a gyilkosság elkövetését és nem próbált bizonyítékokat megsemmisíteni. Az előirányzott hét éves büntetést felére csökkentette. Ebből a nő előzetesben már letöltött tíz hónapot, 11 hónap múlva akár szabadlábra is helyezhetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik