Nagyvilág

Kerekesszékes férfit lőttek agyon a rendőrök Amerikában

Egy arra járó videón rögzítette a történteket.

Videófelvétel is készült arról az incidensről, melyben rendőrök egy kerekesszékes fekete férfit lőttek agyon az amerikai Delaware államban. Az eset szerdán történt, a videót egy arra járó készítette mobiltelefonnal.

A rendőrök azért szálltak ki, mert a kerekesszékes férfi meglőtte magát. Többször rákiabáltak, hogy dobja el a nála lévő fegyvert és emelje fel a kezét, rá is lőttek. Ezek után sem tett eleget a felszólításnak és akkor adtak le rá több lövést, amikor belenyúlt a nadrágzsebébe. A felvételekből nem derül ki, hogy a férfi fel volt-e fegyverkezve, a rendőrök szerint egy pisztoly volt nála.

Az agyonlőtt férfi egy szociális otthonban élt. 18 éves kora óta kényszerült tolószékbe, alsóteste egy korábbi lövöldözés nyomán bénult le. Nagybátyja a sajtónak azt nyilatkozta: nem érdekli, hogy azért történt-e, mert a fiú fekete, de „ez egy kivégzés volt”.

A wilmingtoni rendőrkapitány sajnálatát fejezte ki a történtek miatt a fiú családja felé is. „Tudom, hogy ez az incidens rossz irányba befolyásolhatja a rendőrség és a közösség közti kapcsolatot, ezért átfogó és átlátható vizsgálatot rendelek el” – közölte.

A lövöldözésben résztvevő négy rendőrtisztet felfüggesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik