taxi (taxi, )
Külföld

Kitört a taxisforradalom Varsóban

24.hu
24.hu

2015. 09. 24. 14:27

Ezúttal nem a Uber ellen tüntettek Varsóban, hanem egy törvényi rés miatt, ami megengedi, hogy testőrszolgáltatás címén olcsón fuvarozhassanak sunyi cégek utasokat.

Komoly közlekedési zavarokat okozott csütörtök délelőtt Varsóban mintegy kétezer taxis tiltakozása. A lengyel törvényhozók fellépését követelték a törvényt elkerülő fuvarozók ellen. A hajnali óráktól tartó, kora délután befejezett tiltakozás során Varsó öt külvárosi helyszínéről a belváros felé vonultak lassan, megbénítva a legforgalmasabb fővárosi útvonalakat.

A taxisok a lengyel közszolgálati tévé szerint az ellen tiltakoztak, hogy a lengyel kormány nem tesz intézkedéseket több olyan fuvarozó céghálózat ellen, amik – a törvényt megkerülve – testőri tevékenység címén nyújtanak személyszállítási szolgáltatásokat, és ezt a szabályosan működő taxisoknál alacsonyabb áron teszik.

Amint a Strefabiznesu.polskatimes.pl gazdasági portál közli, a tiltakozás szervezői már korábban kidolgozták a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosító javaslatát, ami lehetővé tenné a feketepiaci fuvarok hatékonyabb ellenőrzését és szigorúbb büntetését. A taxisok azt szerették volna, hogy a szejm még az október 25-én esedékes parlamenti választások előtt foglalkozzon az indítványukkal.

A tiltakozók tervei szerint a csütörtöki tüntetés a lengyel szejm székhelye előtt ért volna véget, az előre bejelentett gyülekezést azonban a parlamenti alsóház környékén a rendőrség útelzárásokkal megakadályozta.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.