Nagyvilág

Úgy vághatják ki Ficóékat az európai szocialisták, mint a macskát

fico (Array)
fico (Array)
Persze Robert Fico személyesen tisztázhatja előbb, hogy balosként miért rühelli a kisebbségeket és ekézi a muszlimokat.

Robert Fico szlovák kormányfő pártja, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) tagságának felfüggesztését kérte szerdán az Európai Szocialisták Pártjától (PES) Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője.

A demokratapárti olasz szerint az egész pártcsaládra szégyent hoztak Fico kijelentései, miszerint Szlovákia a szlovákok és nem a kisebbségek számára jött létre, nem fogja megtűrni muszlimok tömeges bevándorlását, akik aztán mecseteket építenének, vagy az, ami a muszlimok szabadságának korlátozására vonatkozott.

Pittella szerint szemben áll a párt értékeivel és politikai meggyőződésével, hogy a szlovák miniszterelnök “kitartóan nem hajlandó felelősséget és szolidaritást vállalni” a migrációs válságban.

“Nem elég, ha az ember progresszívnek mondja magát, tettekben és szavakban is meg kell mutatni” – indokolta az olasz frakcióvezető, miért kéri Szergej Sztanisev PES-elnököt a SMER felfüggesztési eljárásának megindítására. Pittella azt is kéri, hogy a párt hívja meg Ficót, hogy tisztázza nézeteit – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik