Nagyvilág

Orbán Viktornak legalább egy rajongója van Bajorországban

A magyar kormányfő megérkezett a Keresztényszociális Unió (CSU) frakcióülésére, ahol Danke Viktor feliratú polóban és tiltakozó felirattal is fogadták a bejáratnál.

A bajor konzervatív kormánypárt, a CSU tartományi frakciójának ülésére Orbán Viktor miniszterelnököt Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, Thomas Kreuzer tartományi frakcióvezető és Andreas Scheuer, a CSU főtitkára fogadta a banzi kolostornál.

MTI / EPA / Nicolas Armer
MTI / EPA / Nicolas Armer

Mint azt korábban megírtuk a frakcióülésen Orbán Viktor Seehofer meghívására szólal fel. A magyar kormányfő már kedden este megérkezett Németországba, hogy egy luxushotelben tárgyaljon a  volt bajor kormányfővel, Edmund Stoiberrel.

MTI/AP/Matthias Schrader
MTI/AP/Matthias Schrader

A szerdai frakcióülésére érkező magyar miszterelnököt legalább egy magyar rajongója is fogadta, aki magyar zászlót lobogtatott és erre az alkalomra egy különleges pólót is felvett.

MTI / AP / Matthias Schrader
MTI / AP / Matthias Schrader

A képek tanúsága szerint azonban a tiltakozók többen lehettek. A melegek jogait szimbolizáló szivárványszínű és antifasiszta zászlókkal felvonuló aktivisták olyan táblákat mutattak fel, amelyen ilyen feliratok olvashatóak: “Üdvözlet”, “Te NEM, Orbán úr!”, Horst a legrosszabb – tűzveszélyes”, valamint  “menekültpolitika”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik