Nagyvilág

Műherékkel és felfújt tőgyekkel trükköznek a gazdák

A műfogsor és a festett szőr csak az alapszintű optikai tuning az ausztráliai Royal Melbourne Show-n de vannak, akik sokkal messzebb merészkednek, hogy jobban nézzen ki a jószáguk.

Ausztrália egyik legrégibb mezőgazdasági fesztiválja pénteken kezdődött, a Fairfax Media kedden számolt be arról, hogy az egymással vetélkedő kiállítók milyen szélsőséges trükkökkel próbálják megszépíteni jószágaikat a résztvevők a győzelemért.

A szőrfestés alap

A műfogsornál és szőrzetfestésnél is extrémebb eszközhöz folyamodott a gazda, aki műherét erősített a kutyájára vagy aki tehene tőgyét pumpálta nagyobbra.

A fesztiválon évtizedek óta önkéntesként dolgozó Marilyn Warren arról beszélt, hogy a szőrzet festése igen elterjedt minden kutyafajta gazdái körében. “A kutya, amelyet egy hete láttam, ezen a kiállításon már egész más színben jelent meg” – tette hozzá.

Túl sok az aljasság

Az 1848 óta megrendezett, 11 napos Royal Melbourne Show évente félmillió látogatót vonz. A kiállításon résztvevő kutyák gazdái kifogást nyújthatnak be, ha csalásra gyanakodnak, ám ez 180 dollárba (50 ezer forint) kerül.

Egyik kiállító úgy vélte, az illetéknek köszönhető, hogy kevesebb az alaptalan vádaskodás. “Túl sok az aljasság a kutyatenyésztők világában. Ha nem lenne az óvásnak díja, megállás nélkül jelentgetnék fel egymást” – mondta el a Fairfax Mediának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik