Nagyvilág

16 hívőt öltek meg egy pakisztáni mecsetben

tálib (tálib)
tálib (tálib)

Tálib fegyveresek megrohamoztak pénteken egy légi támaszpontot Pakisztán északnyugati részén, és megöltek 16 hívőt a katonai létesítményen belül lévő mecsetben.

A szélsőségesek a Pesavar külterületén lévő Badaber támaszpontra két irányból hatoltak be. Egyik csoportjuk az őrök épületére csapott le, ahol heves tűzpárbaj bontakozott ki. Ezalatt egy másik csoportjuk behatolt a bázis mecsetjébe, ahol éppen a pénteki imát tartották, és lemészárolt 16 embert.

Szalim Bdzsva vezérőrnagy, a hadsereg szóvivője elmondta, hogy a katonák 13 fegyverest megöltek. A támadást gyorsan visszaverték. A szélsőségesek holtteste még mindig ott hever a támaszponton – tette hozzá.

A tájékoztatás ellenére azonban nem tisztázott, hogy a tálib fegyveresek miképpen juthattak be a támaszpont falain belül található mecsetbe, és gyilkolhattak meg 16 embert. Az összecsapásban életét vesztette egy tiszt és két őr is, továbbá megsebesült 10 katona. Az akció súlyos csapást mért a hadsereg tekintélyére, amely jelentős hadműveleteket hajt végre az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartományban a tálibok és más fegyveres csoportok ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik