Nagyvilág

Tizenöt éves fiú tervezett merényletet a pápa ellen

Letartóztatott az FBI egy 15 éves amerikai fiút, aki arra készült, hogy merényletet hajtson végre a hamarosan Philadelphiába látogató Ferenc pápa ellen – tudósít az MTI. A támadást az Iszlám Állam ihlette.

A fiú úgy tervezte, hogy az akcióban több támadó is részt vesz, lőfegyvereket, robbanóanyagokat bevetve. Bombarecepteket is gyűjtött, amiket a közösségi médián keresztül terjesztett. Terrorszervezet és terrorista tevékenység anyagi támogatásának kísérlete miatt emeltek vádat ellene.

A fiút még augusztusban tartóztatták le, de csak most beszélt róla a szélesebb nyilvánosság előtt az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának elnöke. Ő annyit mondott, hogy egy külföldi méltóság ellen terveztek merényletet, azt az amerikai média derítette ki terrorelhárítási forrásokból, hogy a terv az egyházfő ellen irányult. Hozzátették azonban, hogy a fiú inkább csak ötletelt, mintsem közvetlen fenyegetést jelentett volna.

Ferenc pápa a hónap végén látogat Philadelphiába, ahol a tervek szerint kétmillió ember részvételével szabadtéri misét celebrál majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik