Nagyvilág

Biotermékekkel lép piacra Ferenc pápa

Ferenc pápa Castel Gandolfó-i nyári rezidenciájának látogatói hamarosan vásárolhatnak a palota kertjeiben termelt biotermékekből, így olívaolajat, joghurtot, tojást, bort vagy akár mézet is vihetnek magukkal – közölte Osvaldo Gianoli, a kerteket is magában foglaló terület vezetője. Az itt termelt tejből a turisták és a zarándokok a Castel Gandolfó-i boltokban már vehetnek, és hamarosan a többi terméket is árusítják számukra.

A Rómától délre fekvő birtok látja el a Vatikánt hússal, tejjel, zöldségekkel és olívaolajjal. A gazdasághoz egy szőlőhegy is tartozik, amelyet még XVI. Benedek pápa kapott ajándékba. Az 55 hektáron elterülő pápai birtok egyébként nagyobb, mint a Vatikán, amelynek területe 44 hektárt tesz ki.

Ferenc pápa tavaly nyitotta meg a Castel Gandolfóban található nyári rezidencia kertjét a látogatók előtt, a területet előzetes bejelentkezés alapján, vezetővel lehetett eddig bejárni. Szombattól hetente indul vonat Rómából a rezidenciához, amelyet a Vatikáni Múzeum látogatói kombinált jeggyel látogathatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik