Nagyvilág

A szívünknél csak a vastagbelünk rejthet több kincset

Gyémántot távolítottak el egy drágakőtolvaj beléből Thaiföldön.

Lenyelve próbált meg kicsempészni Thaiföldről egy ellopott gyémántot egy kínai nő, de a videokamera és a röntgen lebuktatta, és a 10 millió bahtot (76,6 millió forint) drágakövet kolonoszkópia útján sikerült visszaszerezni.

A nőt és bűntársát, egy kínai férfit csütörtök este tartóztatták le a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren, miután az arcfelismerő rendszer azonosította őket egy Bangkok közelében tartott ékszervásár tolvajaiként. A pár hamisra cserélte ki a 6 karátos drágakövet, amelyet elkértek alaposabb megnézésre.

A tolvajokat, akiket az érintett kereskedő is felismert, röntgenvizsgálatra kötelezték, amelynek során kiderült, hogy egy gyémánt lapul a nő bélrendszerében. A nő végül kénytelen volt beismerő vallomást tenni, sőt a vastagbéltükrözésbe is belement, miután az orvosok felvilágosították, hogy az idegen test kárt okozhat a szervezetében.

Az előkerült gyémántot a tulajdonos felismerte.

Lopott vagy csempészett drágaköveknek az emésztőrendszerben való elrejtése ritka, de nem ismeretlen. 2012-ben a Dél-afrikai Köztársaságban egy 25 éves férfi 2,3 millió dollárra becsült összértékben 220 csiszolt gyémántot próbált meg lenyelve kicsempészni az országból, a johannesburgi repülőtér biztonsági rendszere azonban lebuktatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik