Nagyvilág

Betéptek a rendőrök a lefoglalt marihuánától – és nem szándékosan

Drogproblémáik vannak a katalán Olot város rendőreinek, de „nem olyanok” – írta a spanyol sajtó. A francia határoz közel fekvő kisvárosban ugyanis olyan sok marihuánát foglaltak le az elmúlt hónapokban, hogy már csak az irodákban tudják tárolni a növényeket, és azok jellegzetese szaga már teljesen átitatta az épületet. Annyira, hogy a rendőrök arról panaszkodnak: akaratlanul is a szer hatása alá kerültek.

A rendőrszakszervezet közlése szerint az „elviselhetetlen szagtól” szenvedő rendőröket fejfájások gyötrik, és „olyan érzésük van, mintha valami illegálist szívtak volna” – jelentette a The Local spanyol kiadása. A szakszervezet szerint a rendőrük panaszaival egyáltalán nem foglalkoztak feletteseik, és arra szólította fel a vezetőket, hogy szerezzenek be speciális konténereket a lefoglalt marihuána tárolására.

A beszámoló szerint az oloti rendőrség nagyjából kétezer darab növényt foglalt le a nyáron, olyan sokat, hogy már gondot okoz elhelyezésük. Az utóbbi hetekben már nem csak a rendőrkapitányság földalatti garázsában bűzölögnek a marihuána bokrok, hanem több irodába is jutott belőlük.

„Mit fognak gondolni a rendőrségre érkező emberek, amikor ez az erős szag fogadja őket?” – tette fel a kérdést a szakszervezet, ami arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a probléma több kisebb rendőrkapitányságot is érint Katalóniában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik