Nagyvilág

A román kormánypárt elnöke meglátogatta a Keleti pályaudvart

A Romániában kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője a magyar-román labdarúgó Eb-selejtező mérkőzésre érkezett Budapestre, ahol személyesen akart tájékozódni a migránsok helyzetéről.

A román Hotnews.ro hírportál beszámolója szerint a politikus kijelentette: “Látni akartam a bevándorlókat, mert a román állam nagyon derűsen ajánlkozik, hogy mi is befogadjuk őket, holott azt sem tudjuk, fel vagyunk-e erre készülve vagy sem”.

Dragnea  úgy vélekedett, hogy vannak a bevándorlók között szánalomra méltó, elesett emberek, ugyanakkor furcsának tartotta, hogy a többség fiatal férfiakból áll, akik nagyon jól szervezetteknek tűnnek, elrejtik arcukat, amikor filmezik őket.

Minden csoportnak megvan a vezetője, és egyetlen céljuk van, hogy eljussanak Németországba – mondta a Keleti pályaudvarnál szerzett tapasztalatait alapján a román szociáldemokrata politikus.

Közölte: hétfőre behívja Bogdan Aurescu külügyminisztert a koalíció értekezletére, hogy tájékoztatást kérjen az Európai Bizottság legújabb kvótajavaslatairól. A román hatóságoknak meg kell vizsgálniuk, képesek-e annyi menekültet befogadni, amennyit Brüsszel elvár Romániától – mondta Budapesten a román kormánypárt ideiglenes elnöke. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik