Nagyvilág

Rendőrtiszt fizette a hotelt és az ételt egy hajléktalan anyának, és a gyermekének

Párkapcsolaton belüli erőszak miatt menekült el otthonról az asszony, de nem volt hova mennie.

Kétségbeesésében inkább választotta a teljes bizonytalanságot magának, és egyéves lányának egy marylandi anya. Felváltva éltek az utcán és hajléktalanszállókon, végül Prince George’s Countyrendőrkapitányságának várójában kötöttek ki – írja a Fox News.

A kapitányságon dolgozó tizedes, Che’ Atkinson szerda délelőtt lett figyelmes az anyára és a gyermekére. Megkérdezte miben segíthet, mire nő elmondta, hogy egy hajléktalan szállón laktak, de valamiért el kellett jönniük. Atkinson elkezdte felkutatni a nő rokonait, és sikerült is találnia egy távoli hozzátartozót, aki belegyezett, hogy egy időre befogadja az anyát és a kislányt.

 Fotó: Facebook

Másnap reggel azonban a tizedes ugyanott találta a nőt és a gyermeket a rendőrségi váróban, ahol előző nap ültek. Kiderült, hogy a rokonnak nem sikerült odaérnie, és várniuk kell még legalább egy napot. A nő bevallotta a rendőrnek, hogy a kicsivel együtt már két napja nem ettek.

Atkinson tizedes nem hezitált, fogta az nőt és a babaát, egy közeli hotelbe vitte őket, és kivett nekik egy szobát, majd ételt és italt vitt nekik. A szállodában töltött éjszaka után az anya és a kislány végre találkozott a rokonokkal: jól, és biztonságban vannak.

 Fotó: Facebook

A tizedes jócselekedetéről az egyik felettese készített néhány fotót a telefonjával, majd néhány szóban leírta a történetet és kiposztolta a kapitányság Facebook oldalára.  A bejegyzés néhány nap alatt több mint tizenötezer lájkot, és közel négyezer megosztást kapott, és felfigyelt rá az országos média is. Amin leginkább a főhős, Che’ Atkinson lepődött meg.

„Nem nagy ügy az egész, volt egy kis extrapénzem, ennyi. Csak azt akartam, hogy biztonságban legyenek arra az éjszakára. Egy szerencsétlen gyermekről volt szó, akin nekünk kötelességünk segíteni” – nyilatkozta a rendőr. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik