Nagyvilág

Pánikoltak az utasok a Budapest-Madrid repülőjáraton

Viharba keveredtek, végül Zaragozában tették le a pilóták a gépet, ahonnan buszokkal vitték tovább az utasokat a spanyol fővárosba, majdnem fél nap késéssel.

Fél órán át körözött vasárnap este a viharban a Wizz Air Budapestről Madridba tartó járata, ami olyan rázkódással járt, hogy még a légiutas-kísérők is megijedtek, az utasok közt pedig pánik tört ki – írja a Blikk. A gép végül Zaragozában landolt, ahonnan buszokkal vitték tovább az utasokat, mert sokan annyira féltek, hogy nem mertek visszaülni a gépre.

Egy, a gépen utazó nő elmondta: Madrid közeléig sima volt az út, ott viszont sűrű sötét felhőbe szálltak. Vadul rángatni, dobálni kezdte a gépet a szél, az utasok sikítottak, kiabáltak, volt, aki imádkozott. Ez mintegy fél óráig tartott, végül a gép Zaragoza felé vette az irányt és leszállt.

Az utasoknak először azt mondták, hogy ha a vihar elmegy Madrid fölül, akkor visszarepülnek, később mégis kiszállítottak mindenkit a gépből és buszokat küldtek értük. A gép a személyzettel visszarepült Madridba. A gépen utazó nő azt mondta: azért szállítottak ki mindenkit, mert néhány utas kiverte a balhét, hogy ki akarnak szállni, ő viszont inkább tovább repült volna. Erre azonban nem volt lehetőség, a busz jóval éjfél után érkezett meg értük és több mint négy órát zötyögtek az éjszakában, így este kilenc helyett csak másnap reggel hat óra körül értek Madridba.

A Wizz Air megerősítette, hogy azért biztosítottak buszt Zaragozától Madridig, mert az utasok közül sokan szerették volna elhagyni a gépet. Hozzátették: az utasok, a személyzet és a repülőgép biztonsága elsődleges fontosságú számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik