Nagyvilág

Vajon képes felvenni egy elnök egy zoknit rendesen?

Attól függetlenül, hogy egy normális pár zokniban nincs külön balos és jobbos, Enrique Peña Nieto-nak, Mexikó elnökének mégis bizonygatnia kellett, nem okozott neki kihívást egy pár zokni felvétele.

A 49 éves politikus augusztus közepén részt vett egy futóversenyen, az elnöki sajtóiroda pedig tette a dolgát, bőszen fotózta őt, húsznál is több kép készült a tíz kilométeres távon a sportos elnökről. Futócipő, rövidnadrág, póló, természetesen egyes rajtszám, meg egy elsőre elhanyagolható zokni.

 Kép: Twitter

A távot az elnök 50 perc 48 másodperccel teljesítette, de nem is ez a lényeg, hanem a zokni. A spanyolnyelvű (majd később az angol is) felrobbant a zoknitól, külön hashtag született, „calcetagate”, vagyis zoknigate és arra keresték a választ napokig, hogy

vajon képes-e felvenni rendesen egy zoknit a mexikói elnök?

Végre válaszolt Enrique Peña Nieto, fellélegezhetünk. „Tisztázzuk a calcetagate-t”, írta, majd kitweetelte a zoknit, ami tényleg úgy néz ki, mintha a lábfejénél is lenne egy sarokrész. De az nem a sarka.

Rendben, El Chapo megszökött, de legalább az elnökünk képes rendesen felvenni egy zoknit, megnyugodhatunk, írta egy mexikói twitterező.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik