Nagyvilág

Összecsaptak bevándorlók a rendőrökkel Milánóban

Zavargas-Milanoban(960x640).jpg (Array)
Zavargas-Milanoban(960x640).jpg (Array)

Több száz bevándorló tiltakozott a rossz lakhatási körülményeik miatt, és mert lassan állítkják kis a munkavállalási engedélyüket.

A mintegy 300, főleg Afrikából érkezett bevándorló jelszavakat kiabálva a város központja felé vonult az úton. A rohamrendőrök útjukat állták, és megpróbálták őket visszaszorítani a közelben lévő ideiglenes táborba, ahol addig kell maradniuk, amíg nem regisztrálják őket és nem kapnak személyazonosító okmányt.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint csak az idén eddig több mint 100 ezer bevándorló jutott be Olaszországba a tengeren át. Bár sokan közülük gazdagabb észak-európai országokba akarnak továbbmenni, az olaszországi menedékközpontokban legalább 85 ezren élnek. Sokan közülük munkát szeretnének vállalni, de ezt csak engedély birtokában tehetik meg.

Mint más európai országokban is, a menekültáradat belpolitikai feszültségeket keltett Olaszországban, egyes ellenzéki pártok sokkal határozottabb cselekvést követelnek a kormánytól a probléma megoldására. A jobboldali Északi Liga részben bevándorlás-ellenessége miatt a harmadik legnépszerűbb párt lett Olaszországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik