Nagyvilág

Fegyveres lövöldözött egy francia vonaton

Thalys (Array)
Thalys (Array)

Három embert megsebesített egy fegyveres az Amszterdam-Párizs vonalon, mielőtt az utasok lefegyverezték volna – írja a BBC News.

Hárman megsebesültek, az egyikük állapota súlyos, életveszélyes. A lövöldözőt a többi utas legyűrte, majd a rendőrség letartóztatta. A vonatot leállították Arras észak-franciaországi város pályaudvarán, az utasokat evakuálták.

Párizsban bejelentették, hogy az ügyészség terrorellenes szekciója vizsgálja az incidenst, de a belügyminisztérium szóvivője szerint még korai kijelenteni, hogy terrorcselekedetről van szó.

A BFM TV értesülése szerint a sérültek közt egy-egy francia, brit és amerikai van. A brit sérülése a súlyos.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt a lövöldözés oka. A férfinél egy géppisztoly, egy automata pisztoly és kés is volt. Két szabadságos amerikai katona semlegesítette. A France Info adó úgy értesült, hogy a támadó egy 26 éves marokkói vagy marokkói származású személy.

„A helyzet ellenőrzés alatt, az utasok biztonságban. A vonat megállt és a vészhelyzeti szolgálatok a helyszínen tartózkodnak” közölte a Thalys tisztviselője a Twitteren.

A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve a támadás hírére elindult Arras felé – közölte a minisztérium.

A BBC News arról is beszámolt, hogy egyes jelentések szerint a sérült áldozatok közt van egy francia színész Jean-Hugues Anglade is.


Fotó: Europress 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik