Nagyvilág

Légi katasztrófa Szlovákiában – legalább heten meghaltak

Két sportrepülőgép ütközött össze Vöröskőnél.

Összeütközött két sportrepülőgép az illavai járásbeli Vöröskőnél. A tragédiában legalább heten meghaltak, egy embert még keresnek – írja az Új Szó. A lap úgy tudja, a két L-410-es gépen negyvenen utaztak, egy ejtőernyős bemutatóra készültek. A balesetet az egyik repülő pilótája okozhatta, aki nekiment a másik gép farokrészének 1500 méter magasságban.

A helyszínen folyik a mentés, a tűzoltóság szóvivője, Zuzana Farkasová azt mondta: speciális egységeket is küldenek a helyszínre, hogy azok a nehéz terepviszonyok között keresni tudják a sérülteket, az esetleges további áldozatokat.

Juraj Gyenes, a szlovák közlekedési minisztérium speciális vizsgálati csoportjának képviselője szerint a két sportrepülőgép egy légi parádén bemutatandó programját akarta begyakorolni. A két gép azért került a levegőben nagyon közel egymáshoz, mert az ejtőernyősök csoportos ugrást akartak végrehajtani.

A közszolgálati rádió szerint a tragédia helyszínére indult Robert Kalinák belügyminiszter és Viliam Cislák egészségügyi miniszter is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik