Nagyvilág

Hatalmas robbanás tarolt le egy szállodát Seattle-ben

felrobbant szálloda (Array)
felrobbant szálloda (Array)

Gázszivárgást éreztek, épp hogy ki tudtak menekíteni mindenkit a detonáció előtt. Két embert még keresnek.

A földdel vált egyenlővé egy seattle-i szálloda egyik szárnya, mely alig pár perccel azután robbant fel, hogy kimenekítették az ott lakókat, miután gázszivárgást éreztek az épületben. Hatvanöt ember volt a szállodában, közülük kettőt nem találnak, de az is lehet, hogy nem is voltak a szállodában, amikor a robbanás történt. Őket keresik a hatóságok.

Már a helyszínen voltak a tűzoltók, amikor berobbant a gáz, volt, akit méterekre ellökött a detonáció. A hatóságok egyébként megdicsérték a szálloda munkatársait, mert példaértékűen reagáltak a helyzetre. A szállodaigazgató elmondta: egy arra járó ment be hozzájuk, hogy szóljon, valószínűleg szivárog a gáz az épület oldalában. Kiment és látta, hogy egy vastag főnyomócső ereszt, azonnal visszarohant és az első intézkedése az volt, hogy kimenekítsen minden vendéget.

A robbanásban súlyosan megsérült a gázszolgáltató egyik szakembere, őt helikopterrel vitték kórházba. Két tűzoltó is sebesüléseket szenvedett, de őket már hazaengedték. A robbanás teljesen letarolt egy felújított épületszárnyat, ahol tizenhat szoba volt. A szálloda vendégeit a Vöröskereszt segítségével szállásolták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik