Nagyvilág

Annyira megtetszett neki az Iszlám Állam, hogy meghívta a családját is

olasz iszlám állam (Array)
olasz iszlám állam (Array)

A katolikus családban nevelkedő olasz lány a fényt kereste az életében, a katolicizmus helyett az iszlámban találta meg mindezt. Közelebbről az Iszlám Államban. Vinné a családját is.

A 28 éves olasz lány, Maria Giulia Sergio az első olasz állampolgár, aki az IÁ-hoz csatlakozott, az egyik első dolga volt, hogy rögtön nevet változtatott, Fatimára. A most 28 éves nő Nápoly környékén nőtt fel, hithű katolikus családban nevelkedett, de 19 éves korában úgy érezte, nem ez az ő vallása.

Áttért az iszlámra, majd a milánói egyetem biotechnológiai karáról is kiiratkozott és hozzáment egy marokkói férfihez. A házasság válással végződött ugyan, de Maria, vagyis Fatima megamaradt az iszlám hiténél, elkezdte hordani a nikábot (az arcot eltakaró kendő, amit muzulmán asszonyok viselnek), ismerősei szerint egyre fanatikusabb lett.

Megismerkedett egy bolognai imámmal és kiköltöztek Szaúd-Arábiába, ahol végül teljesen a magáévá tette a „mi kontra ők” világnézetet – ez volt az utolsó lépés az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozása előtt, írja a spanyol El Mundo.

 Az olasz rendőrség fotója az IÁ-hoz csatlakozott lányról

Újra megházasodott, egy albán férfival, aki úgy döntött 2014 júniusában, hogy csatlakozik az iszlám szent háborújához, vele tartott a felesége is, együtt utaztak Szíriába, ahonnan interjút adott egy olasz újságírónak. Nyíltan beszélt az IÁ lefejezéseiről, amivel teljes mértékben egyetértett.

Maria meghívta a szüleit és a testvérét is Szíriába, csatlakozzanak az Iszlám Államhoz ők is. Jó életet ígért a nő a családnak, nagy házat, autót, pénzt. Sikerült rábeszélnie a szüleit, de az olasz rendőrök elfogták őket, őrizetben vannak. Mariával a szülei elfogása után kapcsolatba lépett az újságíró, Skype-on beszéltek, utána az újságíró azt mondta, talán az első érzelmek jelentek meg a nő arcán, amikor megtudta, hogy a családja nem jutott ki Szíriába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik