Nagyvilág

A szíriai rezsimnek nem tetszik, hogy az ENSZ embere elítélte mészárlásukat

Részrehajlással vádolta kedden Damaszkusz az ENSZ szíriai különmegbízottját azután, hogy Staffan de Mistura elítélte a közel 100 halálos áldozattal járó hétvégi dúmai légicsapásokat, amelyeket a szíriai kormányerők hajtottak végre.

De Mistura legutóbbi állásfoglalásában távol állt a “semlegességtől” – idézte a szíriai külügyminisztérium egyik illetékesét a Sana állami hírügynökség. A tisztségviselő szerint az ENSZ megbízottjának nyilatkozata azon a propagandán alapul, amelyet Szíria ellenségei terjesztenek.

Staffan de Mistura hétfőn elítélte a kormányerők által vasárnap végrehajtott légicsapásokat. Mint mondta, bármilyen körülmények között elfogadhatatlan, hogy egy kormány a saját állampolgárait gyilkolja.

A szíriai légierő a fővárostól 15 kilométerre északkeletre fekvő Dúma egyik zsúfolt piactere ellen intézett támadást, amelyben közel 100-an – főleg civilek – vesztették életüket és több mint 200-an megsebesültek. Ez volt a 2011-ben kezdődött polgárháború egyik legsúlyosabb incidense.

Dúmát több mint két évvel ezelőtt foglalták el a Bassár el-Aszad szíriai elnök és hadserege ellen küzdő szíriai felkelők, és a körzetre azóta gyakran mérnek légicsapást a kormányerők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik