Nagyvilág

Nőket, fiatalokat, bevándorlókat vonna be a német jobboldal

angela merkel (Array)
angela merkel (Array)

Angela Merkel pártját az idős, fehér, középosztálybeli urak pártjának tartják, ezen akarnak változtatni.

Megújul Angela Merkel pártja: a jobboldali konzervatív CDU elnöksége elfogadta azt a javaslatcsomagot, melynek értelmében nyitnak a fiatalok, a nők és a bevándorló családból származók felé – tudósít az MTI.

A párt tagsága gyors ütemben fogyatkozik és öregszik – ez nincs másként a többi nagy német párttal sem. A CDU-ra viszont az erős férfitúlsúly is jellemző, egyre inkább „az idős, fehér, középosztálybeli urak” pártjává válik, ezen kívánnak változtatni.

A reformokhoz jövőre fognának hozzá, az előterjesztés szerint a legfőbb cél, hogy „közösségi és online párt” legyen a CDU-ból. A kereszténydemokrata szövetségnek korszerűnek és nyitottnak kell lennie, politikája alakításába jobban be kell vonni a tagságot, szerkezetének pedig tükröznie kell a társadalom sokszínűségét, ezért több nőt, fiatalt és bevándorló hátterű választópolgárt kell bevonni – mondta a párt főtitkára.

A konkrét célok közt szerepel, hogy öt éven belül emeljék 30 százalékra a nők arányát. Megszabnák, hogy a gyűlések, ülések, értekezletek meddig tarthatnak, hogy a gyermeket nevelő párttagok jobban össze tudják egyeztetni feladataikat a családdal és munkahellyel.

A pártban jelenleg az átlagéletkor 59 év, a férfiak aránya nagyjából 75 százalékos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik