Nagyvilág

Hatalmas robbanás volt Bangkokban – videó

rendkívüli (Array)
rendkívüli (Array)

A rendőség szerint bomba robbant. Legalább 27 halott, rengeteg sérült van. Egy másik bombát hatástalanítottak.

Óriási robbanás volt Bangkokban, a részletek egyelőre nem ismertek. A BBC tudósítója szerint hatalmas káosz van a helyszínen, sérülteket és halottakat is lát. Egy bevásárlónegyedben, a Rachaprasong kereszteződéshez közel történt a robbanás. A közelben egy templom is van. 

A robbanás nagy puszítást okozott, egy kráter is látszik, ami még azt is jelentheti, hogy bomba robbant. 

Legkevesebb 27 ember meghalt, köztük 4 külföldi. Rengeteg a sérült.  A rendőrök megerősítették, hogy bomba robbant. A beszámolók szerint az Erawan templom előtt robbant fel a bomba, a környéket szétszórt emberi végtagok borítják, mindenhol kiégett motorok fekszenek. A hírek szerint magyar sérült nincs.

A templom környékén állókat érte a robbanás ereje. A szentélyt buddhisták ezrei látogatják naponta, Brahma isten tiszteletére építették. 

Ha tényleg bomba robbant, az nagyon meglepő, mert Bangkokban ritkán történnek hasonló támadások. Az ország egy részén van ugyan konfliktus a muszlimok és a buddhisták között, de eddig Bangkokig nem jutottak el az összetűzések. 

A védelmi miniszter szerint egy TNT bomba robbant, a támadók célja pedig az lehetett, hogy külföldieket öljenek meg és károsítsák a turizmust. A rendőrök legalább még egy bombát hatástalanítottak a környéken. 

.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik