Nagyvilág

Lövöldözés volt India és Pakisztán határán, Kasmírban többen meghaltak

pakisztan(960x640).jpg (Array)
pakisztan(960x640).jpg (Array)

Heves lövöldözés robbant ki az India és Pakisztán között megosztott Kasmír tartomány vitatott határszakaszán, legalább hét ember meghalt, további 14 megsebesült.

Az utóbbi időben fokozódtak a határvillongások a két atomfegyverrel rendelkező szomszédos ország között, annak ellenére, hogy biztonsági szakértőik a legmagasabb szinten tartanak találkozót augusztus 23-24-én Újdelhiben.

Niszar Ahmed Vani, a Dzsammu és Kasmír indiai szövetségi állam téli fővárosától, Dzsammutól mintegy 240 kilométerre északra lévő Puncs járás tisztviselője elmondta, hogy öt civil, köztük egy 12 éves gyerek meghalt, kilenc megsebesült a pakisztáni ágyúzásban.

Pakisztáni részről azt állították, hogy két civil meghalt és öt megsebesült az indiai részről becsapódó lövedékektől. A két ország között pénteken robbant ki heves akna- és ágyútűz, a pakisztáni  függetlenség napi ünnepen, egy nappal azelőtt, hogy India is megemlékezett a brit gyarmati uralom végéről.

Kasmír fel van osztva a nagyobbrészt hinduk lakta India és a zömmel muzulmán lakosságú Pakisztán között. 1947 óta, amikor India függetlenné vált, és Pakisztán létrejött, a két ország három háborút vívott egymással, ebből kettőt Kasmírért. Legutóbb 2003-ban kötöttek fegyverszünetet, de azóta is gyakoriak a fegyveres villongások a határ mentén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik