Nagyvilág

Felgyújtották a menekültek házát Németországban

nemet-rendor(960x640).jpg (Array)
nemet-rendor(960x640).jpg (Array)

Rajna-vidék-Pfalz tartomány rendőrsége szerint szándékos gyújtogatás történt annál a háznál, amelyben menedékkérők laknak.

A Trier közelében fekvő Niederstedemben egy rendőrjárőr észlelte a település szélén fekvő lakóházból felcsapó lángokat. A tűzoltók hamar eloltották a tüzet, és ugyan egyiküket füstmérgezés gyanúja miatt ápolni kellett, komolyabb bántódása nem esett senkinek, mert a házban elszállásolt menedékkérők nem voltak otthon.

 

A nyomozás első megállapításai szerint szándékos gyújtogatás történt. A rendőrség és az ügyészség nem zárja ki, hogy idegengyűlöletből fakadó bűncselekményről van szó. Az esetet a bűnügyi rendőrség trieri kapitányságának politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztálya vizsgálja, az ügy feltárására egy nyolcfős nyomozócsoportot állítottak fel.

Németországban egyre több támadás éri a menedékkérőket befogadó intézményeket, de gyújtogatás eddig többnyire olyan ingatlanoknál történt, amelyeket még csak előkészítettek a menedékkérők elszállásolására, és a bűncselekmény időpontjában lakatlanok voltak.

A bűnügyi rendőrség szövetségi szervezete, a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kimutatása szerint idén az első fél évben 202 alkalommal követtek el bűncselekményt menedékkérőket befogadó intézmények ellen, míg tavaly egész évben 203-szor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik