Nagyvilág

Kiürítette a rendőrség a londoni King’s Cross pályaudvart

king's cross station (Array)
king's cross station (Array)

Több száz embert evakuáltak felfegyverzett rendőrök.

Mindent utast, több száz embert evakuált a rendőrség London egyik legforgalmasabb pályaudvaráról, illetve közlekedési csomópontjáról, a King’s Cross Station-ről – írja a The Indpendent.

A British Transport Police (BTP) szóvivője annyit árult el, hogy az egyenruhások egy „éppen folyamatban lévő problémát kezelnek”. Egy férfit őrizetbe vettek a vágányoknál, jelenleg a kikérdezése zajlik. „Néhány vágányt lezárva tartunk, amíg ez folyamatban van, az utasokat addig arra kértük, hogy kövessék a rendőrtisztek utasításait” – fogalmazott.

A brit Nemzeti Vasút a Twitteren annyit írt, hogy „egy éppen vizsgált probléma miatt legalább 15 perces késére kell számítani mind a kimenő, mind a beérkező forgalmban.”

Nem sokkal később a vasút honlapján már az állt, hogy minimum 30 perces késéekkel kell számolni. Az incidens épp az esti csúcsforgalom kezdetén, a brit időzóna szerint 16 óra után kezdődött.

Az utasok tanácstalanok, Twitteren osztják meg mindazt, amit az ügyről tudnak.
 

Magyar idő szerint nem sokkal este hat óra előtt a BTP az közölte Twitter csatornáján, hogy elkezdik újra megnyitni a pályaudvar lezárt vágányait, és mindenkinek megköszönték, az együtműködést. Közölték, egy 40 éves férfit tartóztattak le, B kategóriás kábítoszerek birtoklásának gyanújával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik