Nagyvilág

Donald Trump népszerűsége az egekben

donald trump (Array)
donald trump (Array)

Lezajlott az első nagy jelölti vita a republikánus oldalon. Az ingatlanmágus továbbra is vezet, de mögötte igen szoros a verseny.

Donald Trump ingatlanmágnás a republikánus elnökjelölt-aspiránsok csütörtöki tévévitáján felkavart indulatok és “hímsovinisztának” tartott megnyilvánulásai ellenére is vezeti pártja népszerűségi listáját – derült ki a Reuters és az Ipsos közvélemény-kutató hétfőn nyilvánosságra hozott közös felméréséből.

Trump, ahogy a vita előtt, 24 százalékon áll a párt szavazói között. A második helyre Jeb Bush volt floridai kormányzó került, akinek tábora azonban a korábbi 17-ről 12 százalékosra apadt. A többi republikánus jelölt támogatottsága az online felmérés szerint nem haladta meg a 8 százalékot.

Érdekesség, hogy az NBC saját felmérése más képet mutat. Náluk is Trump vezet meggyőző fölénnyel, a második helyre azonban a vitán nagyot teljesítő Ted Cruz jött fel, de Ben Carson és Carly Fiorina is sokat erősödött, míg Bush csak 8 százalékon áll a republikánus szavazól között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik