Nagyvilág

Chilei vihar: öten meghaltak

tajfun(210x140).jpg (Array)
tajfun(210x140).jpg (Array)

Mintegy százezer ember áramellátása szakadt meg, és ezrek nem jutnak ivóvízhez.

Öt ember halt meg a heves viharok okozta áradásokban Chile északi és középső részén – jelentette vasárnap az ország katasztrófavédelmi hatósága.

Két ember a Santiagótól mintegy 120 kilométerre nyugatra lévő Valparaíso térségében vesztette életét, ahol a beszámolók szerint több mint 10 méter magas hullámok ostromolták a tengerpartot, hárman pedig a fővárostól 1350 kilométerre északra található Antofagasta térségében haltak meg.

“Sajnos, meg kell erősítenünk, hogy meghalt három ember – két felnőtt és egy gyermek” – mondta el santiagói sajtótájékoztatóján Mahmud Aleuy, a belügyi tárca államtitkár-helyettese.

A heves esőzések szombaton sújtottak le Chile középső részére, majd vasárnap észak felé haladva Antofagasta térségében pusztítottak, sár- és kőlavinákat okozva. A chilei média jelentése szerint a kormány rendkívüli állapotot rendelt el az ország északi részében az áradások miatt.

A katasztrófavédelmi hatóság szerint a viharok 1100 embernek okoztak súlyos károkat, négyen megsérültek, és több mint nyolcszáz embert evakuálni kellett lakóhelyéről. Mintegy százezer ember áramellátása szakadt meg, és ezrek nem jutnak ivóvízhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik