Nagyvilág

A Maldív-szigeteken is gyanús törmeléket mosott ki a víz

A maláj kormány szakértőket küldött a szigetországba, hogy kiderüljön, ezek a darabkák is az eltűnt MH370-esről származnak-e.

Több kisebb törmelékdarabot mosott partra a tenger a Maldív-szigetek egyik atollján – írja a BBC. Gyanítható, hogy tavaly rejtélyes körülmények között eltűnt maláj repülőgép, az MH370-es járat darabjai azok. Malajzia szakértőket küldött a helyszínre, a közlekedési miniszter pedig figyelmeztetett: túl korai megállapítani bármit is.

Jó ideje megy a spekuláció a 239 emberrel a fedélzetén Pekingből Kuala Lumpurba tartó gép eltűnési körülményeiről. A mai napig nem tudni pontosan, hol zuhanhatott le a repülő, de a kutatást eddig az Ausztráliától nyugatra eső óceándarabra korlátozták. A Réunionon a múlt hónapban talált darabok a tengeráramlatokkal juthattak ilyen messzire.

 

Mindenesetre a Maldív-szigeteken lelt törmelék még nem biztos, hogy a repülőből származik. Egy hajó már elsüllyedt a sziget környékén februárban, a kapitány szerint az ő hajójának a maradványai ezek. Eközben a francia hatóságok tovább kutatnak a francia területnek minősülő Réunion körüli vizeken újabb alkatrészek után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik