Nagyvilág

Az utolsó pillanatban húzta ki a rendőr a vasúti átjáróban ragadt autó sofőrjét – videó

Vasuti-atjaro(960x640).jpg (Array)
Vasuti-atjaro(960x640).jpg (Array)

A részeg férfit pár másodperccel azelőtt húzta le a sínekről egy kaliforniai városban, hogy az érkező vonat átrobogott a kereszteződésen. A jelenetet egy járókelő vette videóra.

Néhány másodpercen múlt egy húszéves amerikai férfi élete, aki a sorompót áttörve próbált meg áthajtani autójával egy vasúti átjárón a Sunnyvalevárosában, de a síneken ragadt. Szerencséjére a közelben volt a San Mateo megyei rendőrség két tagja, akik azonnal az életveszélyes helyzetbe került férfi segítségére siettek – jelentette az SFGate.

A két rendőr egyike a vasúti sínek mentén kezdett el rohanni az érkező vonat elő, hogy felhívja a mozdonyvezető figyelmét a veszélyre, a másik pedig a sofőr segítségére sietett. Lance Whittednek sikerült kiszednie a vezetőülésből a 20 éves Nelson Gomezt, aki a síneken összeesett. A rendőr ekkor megragadta, és elvonszolta a vonat útjából. Pár másodperccel később az érkező vonat belecsapódott a síneken rekedt autónak.

A két rendőr a helyi sajtónak elmondta: egyáltalán nem gondolják, hogy hősies dolgot cselekedtek volna. Whitted hozzátette: „Nem tudom megmondani, miért tettem, és azt sem, más miért nem tenné ugyanezt.” Elmondása szerint ösztönből cselekedett, nem volt idő arra, hogy kielemezze a helyzetet.

A rendőrség később megállapította, hogy Gomez egy parkoló autónak és egy kerékpárnak is nekiütközött, mielőtt a sínekre került. A könnyű sérüléseket szenvedett férfi ellen egyebek mellett ittas vezetés és jogosítvány nélküli vezetés vádjával indítottak eljárást. 

Olvasói sztorik